herbata dla restauracji

Herbata dla restauracji

Herbata dla restauracji

Herbata oolong to jedna ze zdrowszych herbat dostępnych na rynku. Inaczej nazywana jest niebieską herbatą. Tym co cechuje, że może być to doskonała herbata dla restauracji to szereg właściwości zdrowotnych. Wśród nich należy wymienić między innymi regulacja metabolizmu, obniżanie cholesterolu czy też ochrona przed niewydolnością nerek. Dlatego też każdy zestaw herbat w skrzynce powinien zawierać herbatę oolong.

Jak należy parzyć herbatę oolong?

Odpowiednie przyrządzanie herbaty oolong to bardzo ważna sprawa. Liście tej herbaty charakteryzują się faktem, że są w całości oraz zrolowane. Trzeba pamiętać, że tego rodzaju herbata dla restauracji nie powinna być kruszona przed zaparzeniem. Liście powinny znajdować się w odpowiednio dużym naczyniu tak, aby mogły się bez kłopotów rozwinąć. Warto pamiętać, że liście herbaty oolong mogą być zaparzane nawet do 4 razy. Pierwsze parzenie powinno trwać około 4 minut, natomiast każde kolejne można odrobinę wydłużyć. Bardzo ważną rzeczą jest fakt, że herbata oolong powinna być parzona w temperaturze 90 stopni. Dzięki takiemu sposobowi parzenia można podawać herbatę oolong o odpowiednich właściwościach.

Właściwości herbat premium

Te herbaty mają bardzo pozytywne właściwości i dlatego też praktycznie każdy dystrybutor herbat ma w swojej ofercie tego rodzaju herbatę. Jeśli chodzi o właściwości herbaty oolong to wymienić należy przede wszystkim obniżanie ciśnienia, regulacja metabolizmu, wspomaganie redukcji tkanki tłuszczowej, ochrona przed niewydolnością nerek czy też likwidacja wielu problemów skórnych. Inną właściwością tej herbaty jest obniżanie poziomu cholesterolu.
Herbata ta nie jest co prawda tak popularna jak herbata biała czy też zielona, jednak mimo wszystko w miarę możliwości warto się z nią zapoznać. Praktycznie każdy sklep internetowy z herbatami będzie miał ją w swojej ofercie.